Com gestionar videoconferències amb Google Meet a través de la web

25 d'agost de 2020

Com gestionar videoconferències amb Google Meet a través de la web
25 d'agost de 2020

Per explicar-ho utilitzarem el cas de Jubilus, especialitzats en serveis integrals en atendre les persones. Que treballa amb usuaris que en cas de voler realitzar una videoconferència cal que sigui molt fàcil d’accedir-hi.

En aquest article explicarem el pas a pas des de dos punts a vista; el recorregut que ha de realitzar el monitor/a que ha d’impartir la classe on-line i l’usuari que ha d’assistir a la classe on-line.

Sóc un/a monitor/a i vull impartir una classe

Per poder crear i impartir una classe on-line és possible crear-les al mateix moment en qüestió de minuts i enviar l’enllaç d’accés a les classes als usuaris com també configurar-la a la pàgina de jubilus.cat per a que tinguin un lloc específic des d’on gestionar-ho.

Accedir amb el compte de Google GSuite

Si ets un/a monitor/a que vols crear una classe per impartir-la, el primer que has de fer és assegurar-te que tens la sessió iniciada amb el compte de Google Meet, si no disposes d’aquesta informació pots demanar-la a través de support@foxnice.com.

Amb les dades que et facilitarem hauràs d’accedir a gmail.com, iniciar sessió i després a meet.google.com, una vegada dins et sortirà una pantalla com aquesta:

Crear la classe on-line i assignar-li un nom

Per crear una classe on-line, tan sols hauràs de fer clic al símbol “+” que s’indica a la captura anterior, i et sortirà i un quadre de diàleg on et demanarà que entris un nom per l’aula, que podria ser “Taller de memòria”, “Presentació d’usuaris”, “Activitats…”, a mode d’exemple nosaltres li posarem de nom “AULA01”:

 

Iniciem la classe on-line

Per començar la classe on-line, una vegada haguem fet clic a “Continuar” de la captura anterior, ens apareixerà una pantalla com la següent, amb la opció d’iniciar la classe en un botó verd que hi diu “Join now”, tal i com t’indiquem a la pantalla següent:

 

En aquesta pantalla ens hi haurem d’unir amb el botó verd que diu “Join now”, a la part superior veurem un enllaç que te un format com aquest:

https://meet.google.com/ewq-hyqu-jqf

És el que haurem d’enviar als nostres usuaris a través de WhatsApp, Correu electrònic i el que haurem de posar a la web de jubilus.cat per a que puguin accedir-hi amb només un clic.

 

Sóc un monitor i vull programar una classe on-line futura

Moltes classes o tallers on-line, ja els sabrem amb antelació de manera que podrem programar-los a dins de Google Calendar, per crear una classe on-line programada caldrà realitzar el següent; entrar a Google Calendar, crear un nou esdeveniment i copiar l’enllaç a la web de Aules Virtuals de jubilus.cat.

Entrar a Google Calendar

Crear l’esdeveniment com a conferència

Copiar l’enllaç de Google Meet dins de jubilus.cat

Sóc un/a usuari/a i vull assistir a una classe

Per un usuari, accedir a una classe on-line, és més senzill i ha de realitzar menys passos, per resumir-ho d’alguna forma el que farà serà; entrar a un enllaç que li haurem enviat, seleccionar l’aula, i entrar a l’aula.

Accedir a l’enllaç centralitzat

En aquest cas el pas a pas és molt més senzill perquè tan sols caldrà accedir a un enllaç, l’enllaç pot ser directament el que es genera de Google Meet (el que hem explicat al punt anterior), però per fer-ho encara més fàcil als usuaris podem redirigir-los a la web:

jubilus.cat/aules-virtuals

Una vegada a dins veuràn una pàgina com la següent:

Unir-se a la classe seleccionada

Dins dels tallers, conferències o aules que hi vegin podran seleccionar la que es correspongui, i els hi apareixerà aquesta pantalla des de la que s’hi podran unir sempre i quan el monitor/a sigui ja a dins de l’aula i aquest accepti l’usuari.

Share this post? Twitter Facebook Linkedin