Com configurar el certificat Let’s Encrypt al teu domini i perquè és tan important fer-ho

6 de juny de 2019

Com configurar el certificat Let’s Encrypt al teu domini i perquè és tan important fer-ho
6 de juny de 2019

Un certificat digital per una web et permet poder establir conexions amb el servidor a través del protocol HTTPS que bàsicament xifra totes les comunicacions entre la web i el servidor.

Per exemple, si la teva web te un formulari on demanes informació sensible, el certificat digital el que fa és assegurar-se que viatge de forma encriptada de forma que si un tercer està monitoritzant la informació que circula per la teva web, l’únic que veurà serà una sèrie de números i lletres sene cap sentit; el que vindria a ser un text encriptat.

Tot i que l’origen i la finalitat d’aquests certificats és l’encriptació dels formularis i la informació que viatge a través de les peticions de la web amb el temps s’ha convertit en un tema purament de marketing per moltes webs.

Fins a tal punt que Google i els altres buscaodrs principals ja van anunciar que comencarien a prioritzar les webs amb certificat davant les que no ho tinguin.

 

Per tant, per resumir-ho podríem dir que un certificat digital serveix per dues coses principalment:

 

  • Per motius de seguretat
  • Per temes d’imatge i de marketing

Si la teva web és un e-commerce amb passarela de pagament, el més probable és que el mateix banc t’obligui a disposar d’un certificat digital.

Però si no tens cap e-commerce ni tampoc treballes amb formularis on demanis informació sensible és important que puguis comptar amb aquest certificat perquè els usuaris inconscientment quan naveguen per una web perceben el candau verd del navegador com un element de seguretat i confiança.

 

 

Com pots activar el Certificat Digital Let's Encrypt a la teva web i quin cost te?

A través del teu panell de control pots gestionar-te tu mateix el certificat Let’s Encrypt que l’hauràs d’obtenir des de qualsevol generador de certificats i configurar-lo al teu domini i adaptar la web per a que els enllaços siguin http en comptes de https.

Només cal que ens envïis un correu electrònic a info@foxnice.com indicant que vols que activem el certificat let’s encrypt i el teu domini, ens encarregarem de generar-te el certificat Let’s Encrypt, te’l instal·larem al teu domini, et configurarem la web per a que tots els enllaços http siguin https. El cost d’aquesta configuració i activació és de 45€/any, recorda que cada any els navegadors ens obliguen a actualitzar-ho.

 

Share this post? Twitter Facebook Linkedin